Dv Tomo YOL TARİFİ AL
0 364 333 11 00

Panaromik Dental Görüntüleme

Panaromik röntgen, çenelerin, tüm dişlerin, çene ve dişlerdeki bir çok rahatsızlığın tek bir filmde görülmesini sağlayan röntgen filmleridir.Çene kemiği içinde gizli kalmış genişleyen kistik yada tümöral yapılar, risk teşkil eden gömülü dişler, arayüz çürükleri için erken dönem tesbitinde yardımcıdır.

 
Panaromik röntgen neden gereklidir?
 

Panaromik röntgen, çene ve dişlerde gözle görülemeyen çürük, kist ve tümör gibi oluşumların teşhisinde gereklidir.


Tedavi planlamasının daha hızlı ve eksiksiz biçimde yapılmasına yardımcı röntgen filmleridir.


Çene ve dişlerle ilgili operasyonlardan önce hekimin görmesi gereken bir röntgendir. Çünkü bu röntgenler tedavi uygulanacak alanı geniş bir şekilde gösterir ve operasyonun başarısını arttırır.

 
Panaromik röntgenin avantajları nelerdir?
 

Panaromik röntgen bir çok diş çürüğü, çenelerdeki kistik ve tümoral oluşumlarla ilgili erken teşhis olanağı sağlar.


Tüm dişlerin görüntüsü tek bir röntgen üzerinde görülebilir.


Tüm dişlerin görüntüsünün alınmasıyla erken teşhis ve tedavi olanağı sağlar. Bu sayede hem zamandan hem de tedavi maliyetlerinden tasarruf sağlanır.


Kliniğimizde her bir hasta için PANORAMİK RÖNTGEN çekilip işlem yapılmaktadır. Tecrübelerimiz göstermiştir ki, Hem hasta hem de hekim için ideal olan budur. Kliniğimiz de buna azami derecede dikkat edilmektedir.


Dünyada yaygın olan bu uygulama ülkemizde de gün geçtikçe daha da yaygınlaşacaktır.

 

Dental Volumetrik Tomo

Panoramik radyografiler, günümüz dişhekimliğinde daha doğru bir teşhis ve tedavi planlaması için sıklıkla kullanılmaktadır. Ancak 3 boyutlu incelemelerin gerekli olduğu durumlarda, 2 boyutlu panoramik radyografiler yetersiz kalmaktadır.

DvTomoo

Konik ışın demeti kullanılarak alınan 3 boyutlu dental tomografi görüntüleri özellikle implant uygulamaları gibi cerrahi girişimlerin hızlı bir şekilde planlanmasında büyük avantajlar sunmaktadır.

Düşük radyasyon dozu Dental CT cihazlarında kullanılan radyasyon dozu medikal CT’lere göre çok düşüktür. Çene ve yüz bölgesinden medikal CT cihazları ile görüntü alımında yaklaşık 150 kVp-200mA’lık radyasyon dozu uygulanır, dental CT cihazlarında ise görüntüler yaklaşık 80 kVp-5mA kullanılarak elde edilir.